شهید محمد حسين باقري

مكان شهادت:  تهران
مكان دفن:  تهران
تحصيلات: روحاني

حسين در خانواده‌اي روحاني كه داراي  حسن شهرت و فضل بودند به دنيا آمد از همان اوايل كودكي داراي هوش سرشار و خصايص اخلاقي متمايز بود. در سن 6 سالگي به مكتب‌خانه رفت و از محضر قرآن بهره‌ها برد. جداي از آموزش و يادگيري، آن را عملي مي‌ساخت . در مدرسه از دانش آموزان ممتاز بود و علي رغم اصرار معلمان براي ادامه تحصيل، به علت نبود امكانات آموزشي و مشكلات مالي به تهران رفت و در آنجا شاغل شد و بابي هم براي تحصيلش باز شد دوره‌ي دبيرستان را ادامه داد وليكن روح او براي آموختن معارف ديني سيري ناپذير بود به شهر خون و قيام به قم رفت به تحصيلات حوزوي پرداخت در مراسمات با صداي دلنشين مداحي مي‌كرد. هرجا اجتماعي بود حضورش در آنجا جمع  بود و به عنوان نيروي ويژه در تحريك دانشجويان سهم بسزايي داشت شايد او با «شعار زندگي زير پرچم سلطه يعني همان مرگ » اين هدف را تعقيب مي‌نمود. را ه سراسر رنج و مبارزه و خطر را با ميل و اشتياق انتخاب مي‌كند، ماموران ساواك درپي‌اش بودند و به خاطر اينكه نمي‌خواست به اين زودي در بند آنها بيفتد در زمان انجام ماموريت با لباس مبدل به تهران مي‌رفت و هرگاه با افراد مشتاق امام و انديشه هايش برخورد مي‌كرد رساله امام را در اختيارشان مي‌گذاشت تا آنها نيز از چشمه‌هاي معرفت جرعه‌ها بنوشند. حتي دهملا و روستاهاي اطراف را هم تبليغاتش بي‌بهره نبودند، مردم را آگاه مي‌ساخت و نفرت از رژيم را در روح و روانشان مي‌كاشت .در 7 و 8 محرم الحرام حضور 8 هزار نفري مردم در جاده شاهرود دامغان تظاهراتي شكل گرفت. رژيم خواست او را دستگير كنند نقشه‌ي شومشان ناموفق بود شبانه به قم رفت و از آنجا هم  براي  سخنراني به شركت نفت آبادان بار سفر بست چند روزي از پيروزي انقلاب اسلامي مي‌گذشت كه در كميته مشغول شد.

در تاريخ 24/11/1357 رداي عشق را بر تن كرد و با ضرب گلوله به مغزش به شهادت رسيد فكر و انديشه‌اش خاموش نشد چرا كه خون شهيد ظلمت را خواهد دريد و معبري از نور را خواهد گشود او رداي عشق را بر تن كرد و رفت.